;

KLASSISK G&T

Den populærere drink blev faktisk opfundet ved lidt af et tilfælde. Tonic indeholder kinin og i 1700-tallet var kinin det eneste kendte middel mod den frygtede sygdom malaria. Malaria var ganske udbred i Indien, hvilket var et stort problem for den britiske flåde, der på det tidspunkt havde travlt med at kolonisere det meste af verden. Historien går derfor på, at for at få de britiske soldater til at drikke kininen, der havde en ganske bitter smag, fandt man på at blande den op med sukker og vand for at få det til at smage bedre – og på den måde var tonic opfundet.

 

Vi skal helt frem til 1858, hvor den første officielle tonicvand kom på gaden. Den bestod af kinin, danskvand og en række smagsstoffer. Ikke langt fra, hvordan man laver tonic i dag.

 

Alle ved naturligvis også, at tonic smager allerbedst, når det er bladet op med en god gin. Til denne klassiske G&T har vi valgt at bruge vores lækre Fionia Gin, der har skønne noter af citrus og enebær.

 

Hent
Tilføj mine cocktail

Du skal bruge:

4 cl Fionia Gin

Marcan Tonic

Lime eller citron

Is

Sådan gør du:

Hæld isterninger i et glas og tilsæt Fionia Gin. Top op med Macarn Tonic efter behag, pynt med en skive citron eller lime og server.

Prøv også disse cocktails med gin