Bloody Mary

Den franske bartender Fermand Petiot påstår at have opfundet cocktailen Bloody Mary i 1921. Han arbejdede på en bar i Paris, hvor blandt andre Ernest Hemingway hang ud. Cocktailen er efter sigende opkaldt efter den engelske Dronning Mary I af England, der havde dette øgenavn for sit noget hårdhændede forsøg på at genetablere den Katolske Kirke in England. 

I begyndelsen bestod cocktailen bare af vodka og tomatjuice. Vodka og tomatjuice er stadig grundingredienserne, men er siden udbygget i forskellige varianter med så forskellige ingredienser som Worcestershire sauce, chilisauce, citronsaft, limesaft, sellerisalt, salt, peber, paprika, hvidløg, peberrod, selleri, agurker, oliven, syltede grønsager og i ekstreme varianter med rejer, osteterninger, tørret pølse, bacon eller sprødstegt kyllingeskind som garniture. Cocktailen nydes normalt om morgenen og skulle vist være en god kur mod tømmermænd. 

Hent
Tilføj mine cocktail

Det skal du bruge:

4½ cl Fionia Vodka
12 cl tomatsaft
½ cl Naturfrisk Ginger Shot (70% ingefær)
1½ cl frisk citronsaft
¼ tsk Worchestershire sauce
¼ tsk chilisauce
¼ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk sukker
Bladselleri eller agurk som pynt
Isterninger

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser bortset fra bladselleri og isterninger godt sammen. Kom 4-5 isterninger i et højt glas og hæld cocktailen over. Pynt med et par stængler bladselleri. 

I stedet for bladselleri kan man også anvende en håndfuld agurkeskiver, som blandes i glasset med isen. Drinken kan også drysses med lidt paprika på toppen til slut.